Fysiotherapie & acupunctuur

 Welkom bij Praktijk Jeannette Bastemeijer, voor algemene fysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, fasciatherapie, acupunctuur en kinderacupunctuur. Zoekt u een deskundige en ervaren fysiotherapeut of acupuncturist met persoonlijke aandacht voor uw problemen, dan bent u hier aan het juiste adres. Voor eenvoudige tot complexe klachten. De praktijk is goed bereikbaar en er is parkeergelegenheid. Zo nodig wordt u aan huis of in de instelling behandeld. Zowel met als zonder verwijzing kunt u hier snel terecht. Er wordt uitsluitend op afspraak gewerkt. Om een afspraak te maken kunt u bellen, maar het kan ook door een internetaanmelding via Intake (zie menu links), waarmee u administratietijd bespaart bij het eerste consult.

fysiotherapie Bastemeijer

Fysiotherapie

Het lichaam is een goed georganiseerd, complex geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.
De fysiotherapeut helpt u te herstellen.

Lees verder

acupunctuur Bastemeijer

Psychosomatiek

Lichaam en geest, een onafscheidelijk duo. Bij klachten zonder duidelijk lichamelijke oorzaak wordt al snel gedacht aan een psychisch probleem. Terwijl er toch duidelijk lichamelijke symptomen zijn. Dat blijkt vaak verwarrend, mensen gaan tevergeefs van arts naar arts om antwoord te krijgen op hun vragen. In zo’n situatie kan de hulp van een psychosomatisch fysiotherapeut een groot verschil maken.

Lees verder

acupunctuur Bastemeijer

Acupunctuur

Naast fysiotherapie studeerde Jeannette acupunctuur, onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunst (T.C.M.), waarmee zij meer inzicht kreeg in het totale functioneren van de mens en de invloed van het innerlijk op het fysieke. Acupunctuur kan in veel gevallen aandoeningen bij de wortel aanpakken of ondersteunend werken. In ruim dertig jaar praktijkvoering waren de resultaten vaak goed, soms zelfs verrassend.

Lees verder

 

INTEGRALE THERAPIE & COACHING

Integrale therapie (Integrative medicine) is een nieuwe aanpak in de gezondheidszorg, waarbij de traditionele Westerse visie in de zorg, scheiden van lichaam en geest, verlaten wordt. Onderzoek laat steeds beter de sterke wisselwerking tussen lichaam en geest zien.
Integrale therapie is gericht op het bevorderen van de gezondheid door meer gebruik te maken van de eigen mogelijkheden van de zorgvrager. De behandelaar en zorgvrager zijn gelijkwaardig, de zorgvrager staat centraal en wordt als geheel gezien. Binnen Integrale therapie kunnen alle beschikbare, wetenschappelijk onderbouwde therapeutische middelen ingezet worden.
Bij de gekozen aanpak spelen de wensen van de zorgvrager, de ervaring van de behandelaar, aangetoonde effectiviteit en veiligheid van de therapie een belangrijke rol. Praktijk Jeannette Bastemeijer ontwikkelt zich met haar aanpak steeds meer in de richting van Integrale therapie.

 
error: Inhoud is beschermd !!