Fysiotherapie & Acupunctuur

JeannetteWelkom bij Praktijk Jeannette Bastemeijer, voor algemene en psychosomatische fysiotherapie en voor acupunctuur. Hier vindt u een deskundige, betrokken en effectieve therapeut met persoonlijke aandacht voor uw problemen. Samen met u werken wij één-op-één aan uw herstel.
De praktijk is geopend op dinsdag en donderdag en is goed bereikbaar. Een verwijzing is niet nodig.

We hanteren nog steeds een aantal COVID-praktijkregels:
* Met COVID-19 gerelateerde klachten komt u niet en zegt u af
* Ga voor uw komst naar het toilet en kom alleen
* Ontsmet bij aankomst uw handen
* Neem zelf bad- of hoeslaken mee.

Geen contracten meer:
Per 2024 sluiten we geen contracten met zorgverzekeraars meer af. De behandeling moet u zelf direct betalen (met PIN-pas, creditcard of contactloos), waarna u de rekening bij de zorgverzekeraar kunt declareren. Het hangt van uw polis af hoeveel er vergoed zal worden.
Voor meer informatie over contractloze zorg:   Contractloze zorg  »  

Fysiotherapie

Het lichaam is een complex geheel van zenuwen, spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt, als het lichaam niet meer goed meewerkt. De fysiotherapeut helpt u te herstellen.

Lees verder

Psychosomatiek

Lichaam en geest, een onafscheidelijk duo. Bij klachten zonder duidelijke lichamelijke oorzaak wordt al snel gedacht aan een psychisch probleem. Bij duidelijk lichamelijke symptomen blijkt dat vaak verwarrend. Dan kan een psychosomatisch werkend fysiotherapeut een groot verschil maken.

Lees verder

Acupunctuur

Acupunctuur, onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunst, biedt inzicht in het totale functioneren van de mens, de invloed van innerlijk op fysiek. Ze kan aandoeningen bij de wortel aanpakken, of ondersteunend werken. Al dertig jaar zijn de resultaten van acupunctuur vaak goed, soms zelfs verrassend.

Lees verder

 

Fasciatherapie

Fasciatherapie is een nieuwe vorm van fysiotherapie gericht op de fascia (bindweefselvliezen).
Deze fascia omhullen en verbinden alle spieren, botten en organen en vormen één groot driedimensionaal netwerk in het lichaam.

Lees verder

Medical taping

Uit Azië stammen deze tapingmethodes voor de spieren. Spieren zijn medebepalend voor de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Niet goed functioneren kan een scala van klachten en aandoeningen veroorzaken.

Lees verder

Dry needling

Anders dan bij acupunctuur, waar meerdere naalden gedurende langere tijd in het lichaam worden gezet, is dry needling specifiek gericht op ‘triggerpoints’ die kort gestimuleerd worden, zodat spieren snel en langdurig ontspannen.

Lees verder

 

Integratieve Therapie en Coaching

Integratieve therapie (Integrative medicine) is een nieuwe aanpak in de gezondheidszorg, waarbij lichaam en geest in hun samenhang worden bezien. Een aanpak die nauw aansluit bij de jarenlange ervaringen en werkwijze van Praktijk Jeannette Bastemeijer.
De mens bestaat uit verschillende mentale, emotionele, lichamelijke en sociale aspecten die samen het gedrag bepalen en zo een uniek persoon vormen. Deze aspecten kunnen elkaar tegenspreken en de balans verstoren. Integratieve therapie helpt de cliënt om oplossingen te vinden om zelf de problemen aan te pakken. Met integratieve therapie wordt het van nature aanwezige zelf herstellende vermogen aangesproken.

Lees verder

 
Translate »
error: Inhoud is beschermd !!