Acupunctuur 2


Tijdens de eerste acupunctuurbehandeling wordt een uitgebreid onderzoek afgenomen. Het onderzoek bestaat uit een groot aantal vragen over de meest uiteenlopende aspecten van de gezondheid. Verder worden er punten op de romp afgetast, en wordt de tong bekeken en de pols zeer nauwkeurig gevoeld. Zo wordt een behandelplan acupunctuur samengesteld.

Met prikken worden dunne, steriele, roestvaststalen naaldjes gebruikt om de zgn. meridiaanpunten te prikken. De punten worden om de beurt geprikt. Het inbrengen van het naaldje wordt gevoeld, maar het doet veel minder pijn dan een injectie of inenting. Direct na inbrengen van het naaldje wordt het gemanipuleerd tot het Qi-gevoel optreed. Dit kan een beetje gevoelig zijn, maar in de praktijk valt dat prikken best wel mee. Bij een behandeling hoeft er niet alleen met naalden te worden gewerkt. Er kan ook gebruik worden gemaakt van warmte (MOXA), massage, cupping of voedingsvoorschriften. De vervolgbehandelingen beginnen ook elke keer weer met een kort vraaggesprek. Elke behandeling wordt aangepast aan uw toestand/gesteldheid van dat moment.

Er zijn meestal twee tot vijf behandelingen nodig om een verandering in de klacht te bereiken. Na de vijfde behandeling wordt met u overlegd hoe de behandeling (aantal,frequentie e.d.) verder zal gaan. Als na vijf behandelingen geen enkele verandering in de klacht is bereikt wordt de behandeling gestopt.

error: Inhoud is beschermd !!