CoronaNieuws


De praktijk werkt weer ‘normaal’, maar dan wel met gepaste voorzorgsmaatregelen om besmettingsrisico’s te beperken. Waar het effectief is leveren we zorg op afstand (VideoConsult, met inzet van video-oefenprogramma’s voor thuis), zie  VideoConsult

Bij bezoek aan huis nemen we de nodige beschermende maatregelen.

Nieuwsberichten:

26 juni 2021:
Vanaf vandaag zijn er versoepelingen in de Corona-regels toegestaan. Maar omdat zowel behandelingen fysiotherapie als acupunctuur op korte afstand plaats vinden verandert er in onze praktijk vooralsnog niets. Nog steeds geldt:
* Ga voor uw komst naar het toilet en was uw handen met water en zeep, minimaal 20 seconden
* Kom alleen, houdt 1,5 meter afstand van anderen en draag binnen een mondkapje
* Kom niet eerder dan 5 minuten voor de afspraak aan op de praktijk en vertrek na afloop direct
* Ontsmet bij aankomst uw handen volgens de instructie en vul de gezondheidscheck in
* Neem uw eigen bad- of hoeslaken en schrijfgerei mee

23 februari 2021:
Vanaf 3 maart 2021 wordt ook de Acupunctuurbehandeling toegestaan, u kunt weer een afspraak maken.

15 december 2020:
Door de nieuwe overheidsmaatregelen is een reguliere acupunctuurbehandeling vreemd genoeg niet meer toegestaan. Onze beroepsgroep maakt hiertegen bezwaar, mogelijk dat dit op termijn tot aanpassing leidt. Alleen een ‘Medisch noodzakelijke’ behandeling kan plaats vinden, te weten: als de behandeling geen uitstel verdraagt, als niet verder behandelen onherstelbare schade veroorzaakt. Denk aan pijnklachten die het dagelijks functioneren ernstig hinderen, stuitligging, zwangerschapsmisselijkheid, bijwerkingen van radiotherapie en chemotherapie, angst- of paniekstoornis en depressie. Fysiotherapie blijft onverminderd toegankelijk.

13 september 2020:UV-C reiniger
Vanwege de naderende herfst en de grote toename in nieuwe besmettingen onder de bevolking heeft de praktijk als extra beschermingsmaatregel voor de behandelruimte een UV-C luchtreiniger aangeschaft. Deze doodt alle zwevende bacteriën en virussen, dus ook het COVID-19. Daarnaast blijven we natuurlijk na elk bezoek oppervlakken ontsmetten, zodat elke kans op besmetting in de praktijk moet zijn uitgebannen.

22 juni 2020:
Jeannette Bastemeijer heeft een aanvullende opleiding afgerond voor de behandeling van patiënten met een Post Intensive Care Syndroom (PICS) na ontslag uit het ziekenhuis. Het Post Intensive Care Syndroom (PICS) komt frequent voor bij Corona-patiënten die langere tijd op de intensive care zijn verzorgd.

7 mei 2020:
Nadat op 1 mei Fysiotherapeutische zorg weer mocht opstarten is dat vanaf 11 mei ook het geval voor Acupunctuur. Nog steeds met gepaste voorzorgsmaatregelen om besmettingsrisico’s te beperken. Die beperkingen zijn:
GEEN TOEGANG TOT DE PRAKTIJK VOOR MENSEN DIE RECENT MET RISICOGEVALLEN IN AANRAKING ZIJN GEWEEST, ZICH ZIEK VOELEN OF ÉÉN VAN DE VOLGENDE KLACHTEN HEBBEN:

hoesten kuchen
niezen verkouden
loopneus kortademig
keelpijn hoofdpijn
branderige ogen koorts (binnen het huishouden)
verhoging diarree

TOEGANG TOT DE PRAKTIJK WORDT ONTRADEN voor mensen die ouder zijn dan 70 jaar of die last hebben van

hartaandoeningen
diabetes
longaandoeningen
oncologische aandoeningen
verminderde weerstand

VOOR IEDEREEN GELDT BIJ HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK:
We voeren eerst telefonisch een intakegesprek waarbij we samen met u bepalen of behandeling in de praktijk noodzakelijk is of dat de behandeling gestart kan worden door middel van een telefonisch- of videoconsult.

Om het verspreiden van het COVID-19 virus zoveel mogelijk te beperken hanteren wij deze hygiëneregels wanneer u onze praktijk bezoekt:
* Kom alleen
* Houdt 1,5 meter afstand van anderen
* Ga voor uw komst naar het toilet en was uw handen met water en zeep, minimaal 20 seconden
* Kom niet eerder dan 5 minuten voor de afspraak aan op de praktijk en vertrek na afloop direct
* Reinig bij aankomst uw handen volgens de instructie
* Houdt u zich aan de looproute in de praktijk
* Neem uw eigen bad- of hoeslaken mee en eigen schrijfgerei

1 mei 2020:
Fysiotherapeutische zorg mag weer op gaan schalen, met gepaste voorzorgsmaatregelen om besmettingsrisico’s te beperken. Op basis van de adviezen en informatie van VWS en de richtlijnen van het RIVM (van 30 april) is een aangepast triage stappenplan tot stand gekomen, samen met SKF en PPN. In het stappenplan staat beschreven onder welke voorwaarden de zorg plaats kan plaatsvinden. Het accent ligt nog steeds op – waar het effectief is – zorg op afstand leveren (telefonisch of video-consult). In de praktijk geldt, daar waar het kan, de anderhalvemetersamenleving.
Op 19 mei houdt het RIVM de beslissing om op te schalen opnieuw tegen het licht.
Voor de geïnteresseerden:

  Verantwoord opschalen

  Organisatie praktijk

21 april 2020:
Aanpassing van de geldende beperkingen in reguliere zorg voor praktijken voor fysiotherapie en acupunctuur is uitgesteld. Dat geldt overigens voor de meeste eerstelijns zorg. Praktijken van tandartsen en mondhygiënisten gaan wel reguliere zorg verlenen. Ziekenhuizen moeten vanaf nu weer (meer) reguliere zorg gaan leveren, maar ook die hebben te maken met een ‘stuwmeer’ van uitgestelde behandelingen dat veel tijd zal vergen om ‘te legen’. Er is een actuele inventarisatie beschikbaar van de gevolgen van 7 weken zorguitstel: (klik op de afbeelding voor een PDF-download):

3 april 2020:
Dat lange thuisblijven maakt het nodig zelf actie te ondernemen voor het behoud van (of het werken aan) een goede conditie. Als steuntje in de rug vindt u hier enkele oefenbladen om te gebruiken (klik op de afbeelding voor een PDF-download):

voor altijd en overal

in tijden van Corona

ook al heeft u Corona

30 maart 2020:
thuisoefeningEr worden nog verder gaande maatregelen opgelegd, die de praktijkvoering behoorlijk belemmeren. Acupunctuur wordt zelfs onmogelijk.
De praktijk gaat daarom waar dat mogelijk en effectief is over op behandeling via VideoConsult gecombineerd met thuisoefeningen.
Uit studies blijkt dat video’s erg effectief zijn in het uitleggen van de beweegtechniek van een oefening. We bieden een gepaste selectie uit duizenden video-oefeningen, gemaakt door klinische experts. Middels een App stellen wij voor de cliënt een programma samen, met alle bijbehorende instructie- en beeldmateriaal. De App helpt u vervolgens om het programma goed uit te voeren en helpt uw behandelaar om uw voortgang te volgen als voorbereiding op uw volgende consult.

23 maart 2020:
De overheid legt beperkende maatregelen op. Toegang tot de praktijk wordt daarom voor sommigen beperkt of zelfs verboden:
TOEGANG TOT DE PRAKTIJK IS VERBODEN VOOR MENSEN DIE MET RISICOGEVALLEN IN AANRAKING ZIJN GEWEEST, ZICH ZIEK VOELEN OF ÉÉN VAN DE VOLGENDE KLACHTEN HEBBEN:

hoesten kuchen
niezen verkouden
loopneus kortademig
keelpijn hoofdpijn
branderige ogen koorts
verhoging diarree

TOEGANG TOT DE PRAKTIJK WORDT STERK ONTRADEN voor mensen die ouder zijn dan 70 jaar of die last hebben van

hartaandoeningen
diabetes
longaandoeningen
oncologische aandoeningen
verminderde weerstand

VOOR HEN ALLEN GELDT: ZEG UW AFSPRAAK TIJDIG AF EN PLEEG OVERLEG OVER HET VERVOLG.

error: Inhoud is beschermd !!