Thuisarts & Medisch Handboek

Op het Internet is heel veel medische informatie te vinden. Een patiënt gebruikt die informatie niet voor zelfdiagnose en -behandeling, maar eventueel wel als een handig hulpmiddel om zich goed voor te bereiden op een bezoek aan de professionele zorgverlener. Het kan helpen om beter aan te geven wat het probleem is en om gerichter vragen stellen. Mogelijk is de zorgverlener dan ook beter in staat om antwoord te geven of het probleem op te lossen.

Thuisarts
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie van de huisarts over gezondheid en ziekte. U kunt de informatie op deze website gebruiken:

  • om gezond te blijven;
  • om klachten zelf aan te pakken;
  • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
  • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
  • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
  • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult. Door op onderstaande afbeelding te klikken komt u terecht bij thuisarts.nl in een nieuw venster. Door dat venster na afloop te sluiten komt u weer hier terecht.
thuisarts

Medisch handboek
Het Medisch Handboek (Merck Manual) bevat een schat aan informatie over aandoeningen en behandelingen. Omdat de Nederlandse vertaling inmiddels is verouderd wordt u doorverwezen naar de Engelstalige versie. Door op onderstaande afbeelding te klikken komt u op de website van het Medisch Handboek in een nieuw venster. Door dat venster na afloop te sluiten komt u weer hier terecht.
medisch handboek

Translate »
error: Inhoud is beschermd !!