Fasciatherapie

Fasciatherapie is een nieuwe vorm van fysiotherapie, waarin aandacht voor de fascia (bindweefselvliezen) centraal staat. Deze bindweefselvliezen omhullen en verbinden alle spieren, botten en organen en vormen één groot driedimensionaal netwerk in het lichaam. Dit weefsel is erg gevoelig en verantwoordelijk voor veel vormen van chronische pijn. Problemen in de fascia zijn niet te zien op Röntgen en MRI maar komen wel aan het licht door een gericht lichamelijk onderzoek.
•Heeft u al jaren last van pijn?
•Geeft Röntgen en MRI onderzoek geen duidelijke verklaring?
•Wordt er gesproken van onbegrepen pijn?
•Gaat de pijn niet weg, of wordt zelfs erger, door te oefenen?
•Wilt u graag dat de vinger nu eens precies op de zere plek gelegd wordt?

Dan kan deze therapie waardevol voor u zijn. Op basis van een zeer uitgebreid en specifiek lichamelijk onderzoek kan ik u inzicht geven in de oorzaken van uw klachten. Ook onderliggende spanningsbronnen die invloed hebben op het functioneren van de fascia komen aan bod.

Behandeling
Fasciatherapie is een zachte behandelmethode die bestaat uit specifieke manuele technieken en heel gerichte oefeningen. De behandeling wordt doorgaans als diepgaand en aangenaam ervaren.

U zult al snel gaan merken dat uw lichaam weer soepeler en veerkrachtiger wordt, de pijn wordt minder en u kunt daardoor beter functioneren.

Translate »
error: Inhoud is beschermd !!