Contractloos vanaf 2024

Fysiotherapie:
Praktijk Jeannette Bastemeijer gaat vanaf 2024 geen nieuwe contracten met zorgverzekeraars aan. Bij niet-gecontracteerde zorg zijn er minder regels, beperkingen en administratieve eisen vanuit de verschillende zorgverzekeraars. Door het wegvallen van die overbodige bureaucratie is er meer tijd, vrijheid en aandacht voor uw behandelingen en kunt u als patiënt centraal staan. Bovendien kan dan sprake zijn van een redelijke vergoeding.

Kwaliteit van zorg
Bij Praktijk Jeannette Bastemeijer blijft u verzekerd van deskundige en persoonlijke zorg op maat, in een prettige sfeer. Daar draait goede zorg natuurlijk om en dat wordt zeer gewaardeerd, zie de websitepagina met recensies.
De kwaliteit van de fysiotherapeut heeft niets te maken met het hebben van een contract, de kwaliteit wordt gewaarborgd door registratie van de fysiotherapeut in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie Nederland en de verplichte nascholingen. Praktijk Jeannette Bastemeijer doet veel meer dan vereist en hanteert korte lijnen naar verwijzers en andere (para-)medici voor een optimale samenwerking. Dat komt uw herstel ten goede. Huisartsen en specialisten verwijzen dan ook met vertrouwen juist naar Praktijk Jeannette Bastemeijer.
Lees meer   over zorgkwaliteit  »  .

Vergoeding bij niet-gecontracteerde fysiotherapie
Als u een naturapolis heeft, dan betaalt u bij niet-gecontracteerde zorgverleners een deel van de behandeling zelf. De eigen bijdrage is soms fiscaal aftrekbaar. Het vergoede bedrag verschilt per verzekeraar en per polis, maar is vrijwel altijd lager dan de gecontracteerde tarieven. Maar heeft u een restitutiepolis, dan wordt de rekening mogelijk tot 100% vergoed. Een restitutiepolis is iets duurder, maar uw vrije keuze voor een zorgverlener wordt beter gerespecteerd.

Misschien twijfelt u om over te stappen, omdat u al zo lang bij uw zorgverzekeraar bent. Of misschien zit u al goed. Wat u ook kiest, kies bewust. Let dus niet alleen op de premie, maar ook op de voordelen van uw keuzevrijheid en voor ruimere vergoedingen van niet-gecontracteerde praktijken. Controleer wel of een medische selectie vereist is voor een nieuwe aanvullende verzekering. Zeg dan ook pas uw oude polis op als u bij een nieuwe zorgverzekeraar geaccepteerd bent. In de Zorgvergelijker kunt u restitutiepolissen en andere zorgverzekeringen met elkaar vergelijken:   Zorgvergelijker  »  

Direct betalen
Elke behandeling moet direct worden betaald, met PIN-pas, creditcard of contactloos. Men kan daarna de nota zelf bij de zorgverzekeraar indienen voor vergoeding.

Acupunctuur:
Ook voor behandelingen Acupunctuur geldt dat direct moet worden betaald, met PIN-pas, creditcard of contactloos. Men kan daarna de nota zelf bij de zorgverzekeraar indienen voor vergoeding.

Translate »
error: Inhoud is beschermd !!