Fysiotherapie

De algemeen fysiotherapeut behandelt klachten aan het houdings- en bewegingssyteem, zoals blessures van pezen, spieren, gewrichten, wervelkolom, problemen veroorzaakt door functiestoornissen van het zenuwstelsel, of een combinatie daarvan. De problemen kunnen veroorzaakt zijn door overbelasting, (zowel lichamelijk als geestelijk), een ongeval, operatie of gewoon door het ouder worden.
De behandeling bestaat uit een combinatie van fysiotherapeutische middelen, massage, oefentherapie en fysiotechniek. Daarnaast maken wij een analyse van het functioneren tijdens de dagelijkse activiteiten zoals op het werk, thuis en tijdens sport en hobby.
Het doel van dit alles is om de belastbaarheid en de belasting op elkaar af te stemmen en zo klachten in de toekomst te voorkomen. Het doel van de behandelingen kan bijvoorbeeld zijn:

  • Verbeteren van het functioneren van (gebieden van) het lichaam.
  • Optimaal laten functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening.
  • Pijn verminderen.

Behandeling
De fysiotherapeut doet altijd eerst een lichamelijk onderzoek, stelt op basis daarvan een behandelplan op en bespreekt dit vervolgens met de patiënt. Samen met de fysiotherapeut werkt de cliënt vervolgens aan meer bewegingsvrijheid, minder pijn en meer kwaliteit van leven. De fysiotherapeut gaat resultaatgericht aan het werk, met de bedoeling om u zo snel en zo goed mogelijk weer op de been te helpen. Bij het opstellen van een behandelplan kijken wij naar uw wensen, lichamelijke situatie en mogelijkheden. Oefeningen en adviezen zijn vaak het belangrijkste onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. Waar nodig wordt dit ondersteund met massage en manuele technieken.
Zo speelt de fysiotherapeut ook een belangrijke rol in het voorkomen van klachten (preventieve gezondheidszorg) door het geven van adviezen.

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en of behandeling fysiotherapie.

Translate »
error: Inhoud is beschermd !!