VideoConsult

Fysiotherapie op afstand

JeannetteVanwege de problemen rondom het Coronavirus is “fysiotherapie op afstand” binnen de praktijk ingevoerd. Door middel van een online-verbinding met uw PC, laptop, tablet of smartphone kunnen we ook buiten de praktijk samen werken aan uw herstel. Met een veilige versleutelde videoverbinding en een arsenaal aan instructiefilms en huiswerkoefeningen kunnen we in veel gevallen op afstand een volledige behandeling bieden, die door zorgverzekeraars ook als zodanig wordt erkend. Uw data is beveiligd en het platform is AVG-proof.

Videoconsult

JeannetteVoorafgaand aan een videoconsult leggen we per e-mail met inloglink een afspraak met u vast. Op de afgesproken tijd logt u in en maakt u videocontact met de behandelaar en begint het consult. Daarbij moeten uw camera en microfoon ingeschakeld zijn. Op een PC of laptop die beschikt over camera en microfoon kunt u via uw browser inloggen. Bij tablet, smartphone of Apple-watch – Android of IOS – moet u de eerste keer wat eerder beginnen want dan wordt u gevraagd een App te installeren om verbinding te kunnen maken.

Via de verbinding is het mogelijk als onderdeel van de behandeling samen oefeningen te doen of deze te tonen, met een keuze uit duizenden oefenvideo’s en instructiebladen. Als we een oefenprogramma voor u opstellen krijgt u het oefenschema plus toegang tot de bijbehorende video’s en instructies. Na het consult kunt u op elk gewenst moment naar uw eigen online behandelplan met oefeningen. Het programma combineert oefeningen, voorlichting en meetinstrumenten. De App helpt u oefeningen op de juiste manier uit te voeren en terug te rapporteren over de voortgang, automatische meldingen houden u op het juiste spoor en gemotiveerd.

Huiswerkoefeningen

Uit studies blijkt dat video’s erg effectief zijn in het uitleggen van de beweegtechniek van een oefening. We bieden u een gepaste selectie uit duizenden video-oefeningen, gemaakt door klinische experts. Binnen de PhysiApp stellen wij voor u een programma samen, met alle bijbehorende instructie- en beeldmateriaal. De PhysiApp helpt u vervolgens om het programma goed uit te voeren en helpt uw behandelaar om uw voortgang te volgen als voorbereiding op uw volgende consult.

Translate »
error: Inhoud is beschermd !!